CRCS15

CRCS15
2019

APARTMENT DESIGN AND DECORATION

In this apartment the kitchen is the heart of the house, everything is designed around it. Materials play an important role: gresite, terrazzo, lacquered and perforated metals… materials that have an industrial background, but in this case they are integrated together with a controlled use of color that is very present throughout the design.

Every detail, from the shutters that substitute curtains, the shower screens with bulls eyes or the wardrobes are custom designed. For the decoration, we have tried to incorporate contemporary furniture  in combination with design icons and new pieces that we have design for the house.

Area: 150m²
Client: Private
Design: Plutarco.
Location: Madrid
Photographs: Asier Rua / Germán Sainz

CRCS15
2019

APARTMENT DESIGN AND DECORATION

In this apartment the kitchen is the heart of the house, everything is designed around it. Materials play an important role: gresite, terrazzo, lacquered and perforated metals… materials that have an industrial background, but in this case they are integrated together with a controlled use of color that is very present throughout the design.

Every detail, from the shutters that substitute curtains, the shower screens with bulls eyes or the wardrobes are custom designed. For the decoration, we have tried to incorporate contemporary furniture  in combination with design icons and new pieces that we have design for the house.

Area: 150m²
Client: Private
Design: Plutarco.
Location: Madrid
Photographs: Asier Rua / Germán Sainz

REFLEJO

REFLEJO
2022

REFLECTION. A SPACE DESIGNED FOR THE PRESENTATION OF AXOR’S ONE MIXERS IN MADRID.

The German luxury brand AXOR commissioned us to create a space where they could present the new ONE mixers designed by Barber & Osgerby. This new collection of simple, contemporary lines and refined design is the starting point for a project that aims to critically review the concept of luxury for a new generation of designers and users.

The space is 25m2, this allowed us to make a radical proposal in the arrangement of the elements that define a bathroom. The sink, the shower and the bath move away from the walls, avoiding a conventional floor plan, where the circulations are concentrated in the central space and the uses on the perimeter. Our proposal presents two central totems related to the water elements. These focal points generate new paths and interactions around them. As part of a ritual, the user can undress in the entrance, use the sink, then use the utensils arranged in the mirror-structure, use the dresser, go to the shower or bath, modify the amount of light, sit down or move to the elevated aluminum platform…

The proposal is part of the general trend of creating private spaces where individuals can relax and achieve a state of wellness, but it moves away from the way these spaces are usually presented. The project avoids white as a purifying element and from any current or regionalist manifestation that transports us to other distant places. On the contrary, it materializes as a universal and global response. It takes as a reference, great milestones from the modernism and the international style, which during the 1920s and 30s imposed a new way of understanding design, interiors and architecture from the perspective of functionality. From this moment on, luxury will no longer be linked to the complexity or impossibility of an ornament. Works such as the VILLA CAVROIS by Robert Mallet Stevens serve as the main reference along with the current proposals for the new Acne Studio stores by Arquitectura G or Max Lamb.

Area: 25m²
Client: Axor
Design: Plutarco + Estudio Reciente
Location: Madrid
Photographs: Germán Sainz

REFLEJO
2022

REFLECTION. A SPACE DESIGNED FOR THE PRESENTATION OF AXOR’S ONE MIXERS IN MADRID.

The German luxury brand AXOR commissioned us to create a space where they could present the new ONE mixers designed by Barber & Osgerby. This new collection of simple, contemporary lines and refined design is the starting point for a project that aims to critically review the concept of luxury for a new generation of designers and users.

The space is 25m2, this allowed us to make a radical proposal in the arrangement of the elements that define a bathroom. The sink, the shower and the bath move away from the walls, avoiding a conventional floor plan, where the circulations are concentrated in the central space and the uses on the perimeter. Our proposal presents two central totems related to the water elements. These focal points generate new paths and interactions around them. As part of a ritual, the user can undress in the entrance, use the sink, then use the utensils arranged in the mirror-structure, use the dresser, go to the shower or bath, modify the amount of light, sit down or move to the elevated aluminum platform…

The proposal is part of the general trend of creating private spaces where individuals can relax and achieve a state of wellness, but it moves away from the way these spaces are usually presented. The project avoids white as a purifying element and from any current or regionalist manifestation that transports us to other distant places. On the contrary, it materializes as a universal and global response. It takes as a reference, great milestones from the modernism and the international style, which during the 1920s and 30s imposed a new way of understanding design, interiors and architecture from the perspective of functionality. From this moment on, luxury will no longer be linked to the complexity or impossibility of an ornament. Works such as the VILLA CAVROIS by Robert Mallet Stevens serve as the main reference along with the current proposals for the new Acne Studio stores by Arquitectura G or Max Lamb.

Area: 25m²
Client: Axor
Design: Plutarco + Estudio Reciente
Location: Madrid
Photographs: Germán Sainz

GLCY4

GLCY4
2022

APARTAMENT DESIGN AND DECORATION

The project is located in a 1920’s building. The flat has high ceilings and 3 balconies to the outside. The concept is to create a unique, open and versatile space. The wardrobe, bathroom and kitchen modules don’t reach the ceiling, establishing a secondary height of 240cm to avoid a heavy and closed feeling.

From the beginning, colour was considered as another construction material. With the high-gloss ceiling plane, the walls are prolonged and the sensation of light and spaciousness is multiplied.

The curtains play a fundamental role in providing privacy and versatility in the living room and bedroom.

In the end, the idea was to look back, learn from the masters and give shape to a modern and contemporary home with very marked roots, creating a temporal duality using colour as a nexus of union.

Area: 67m²
Client: Private
Design: Plutarco.
Location: Madrid
Photographs: Germán Sainz

GLCY4
2022

APARTAMENT DESIGN AND DECORATION

The project is located in a 1920’s building. The flat has high ceilings and 3 balconies to the outside. The concept is to create a unique, open and versatile space. The wardrobe, bathroom and kitchen modules don’t reach the ceiling, establishing a secondary height of 240cm to avoid a heavy and closed feeling.

From the beginning, colour was considered as another construction material. With the high-gloss ceiling plane, the walls are prolonged and the sensation of light and spaciousness is multiplied.

The curtains play a fundamental role in providing privacy and versatility in the living room and bedroom.

In the end, the idea was to look back, learn from the masters and give shape to a modern and contemporary home with very marked roots, creating a temporal duality using colour as a nexus of union.

Area: 67m²
Client: Private
Design: Plutarco.
Location: Madrid
Photographs: Germán Sainz

TMMS3

TMMS3
2021

DESIGN PROJECT

Area: 310 m²
Client: Private
Design: Plutarco
Location: Madrid
Photographs: Aurea Rodriguez

TMMS3
2021

DESIGN PROJECT

Area: 310 m²
Client: Privado
Design: Plutarco
Location: Madrid
Photographs: Aurea Rodriguez

VLLN3

VLLN3
2022

APARTAMENT DESIGN

This project is located in the heart of Ciudad Lineal in a 4th floor with great views and incredible light.

The floor plan of the project was practically established by the original distribution and we opted to unify the living-dining room with the kitchen, leave the bedroom in the same place and change the entrance to the bathroom to optimise the distribution. Once again the project has a single door – the bathroom door – and thanks to the curtains we compartmentalised the different spaces, giving more privacy and opacity to the bedroom as opposed to the common areas.

The references were clear from the beginning. We looked at the chromatics used in the Le Corbusier + Pierre Jeanneret project, hence the light blue ceiling, the cream-coloured walls and the continuous nude-coloured micro-cement floor. The kitchen becomes the protagonist of the space, enhancing it with terracotta and maroon.

In the bathroom a checkerboard in maroon and blue is placed in contrast with the nude tiling of the walls, we decided to keep the original terrazzo in the bedroom and use the textile to complement the materiality of the projeWe understood this project as very intimate from the beginning, so we recreated an everyday scene with HECHO products – www.thisishecho.com- in order to show a domestic scene in its maximum splendour as if it were a frame from an Almodóvar film.

Area: 53m²
Client: Private
Design: Plutarco.
Location: Madrid
Photographs: Sergio Pradana

VLLN3
2022

APARTAMENT DESIGN

This project is located in the heart of Ciudad Lineal in a 4th floor with great views and incredible light.

The floor plan of the project was practically established by the original distribution and we opted to unify the living-dining room with the kitchen, leave the bedroom in the same place and change the entrance to the bathroom to optimise the distribution. Once again the project has a single door – the bathroom door – and thanks to the curtains we compartmentalised the different spaces, giving more privacy and opacity to the bedroom as opposed to the common areas.

The references were clear from the beginning. We looked at the chromatics used in the Le Corbusier + Pierre Jeanneret project, hence the light blue ceiling, the cream-coloured walls and the continuous nude-coloured micro-cement floor. The kitchen becomes the protagonist of the space, enhancing it with terracotta and maroon.

In the bathroom a checkerboard in maroon and blue is placed in contrast with the nude tiling of the walls, we decided to keep the original terrazzo in the bedroom and use the textile to complement the materiality of the projeWe understood this project as very intimate from the beginning, so we recreated an everyday scene with HECHO products – www.thisishecho.com- in order to show a domestic scene in its maximum splendour as if it were a frame from an Almodóvar film.

Area: 53m²
Client: Private
Design: Plutarco.
Location: Madrid
Photographs: Sergio Pradana

QSD2

QSD2 
2021

OFFICE + HECHO SHOP DESIGN

The project was complex because the studio was going to be shared with Estudio Reciente and also going to coexist with HECHO, homeware shop. This is why we decided to have one open space in the ground level where the office and the shop where going to cohabitate, leaving the underground level for the bathrooms, storage, kitchen and meeting room.

 

We wanted to have a flexible division so we decided to use curtains to divide both programs being able to create to possible configurations. The materials of this upper floor help to create an industrial atmosphere where color plays an important role creating a contemporary and bright space. The underground level is conceived as an explosion of warm colors.

 

The bathrooms were thought of as an evolving atmosphere. Floors, walls and ceilings are made from a square reticule of beige tiles and abstracts shapes in different colors that colonies the space randomly, creating a playful environment with a surprising effect.

Area: 120m²
Client: Plutarco
Design: Plutarco
Location: Madrid
Photographs: Asier Rua

QSD2
2021

OFFICE + HECHO SHOP DESIGN

The project was complex because the studio was going to be shared with Estudio Reciente and also going to coexist with HECHO, homeware shop. This is why we decided to have one open space in the ground level where the office and the shop where going to cohabitate, leaving the underground level for the bathrooms, storage, kitchen and meeting room.

 

We wanted to have a flexible division so we decided to use curtains to divide both programs being able to create to possible configurations. The materials of this upper floor help to create an industrial atmosphere where color plays an important role creating a contemporary and bright space. The underground level is conceived as an explosion of warm colors.

 

The bathrooms were thought of as an evolving atmosphere. Floors, walls and ceilings are made from a square reticule of beige tiles and abstracts shapes in different colors that colonies the space randomly, creating a playful environment with a surprising effect.

Area: 120m²
Client: Plutarco
Design: Plutarco
Location: Madrid
Photographs: Asier Rua

PHBN8

PHBN8
2021

APARTAMENT DESIGN AND DECORATION

The Project is a 110 m2 living space with concrete structure and it is located in the 5th floor with a big terrace with views.

 

We decided to make a big space with the living room and the kitchen area. The warm colors and the noble materials like wood, marbles or contrete are the protagonists of the space. Also, we decided to play with some focal points in black color to connect every space in the Project.

 

We use white microcement for the walking areas and the corridor’s doors are totally integrated with the walls.

 

The toilets with the marble sinks are the protagonists of these spaces. One of them in pink and beige tones and the other one in a intense dark blue.

Area: 110 m²
Client: Private
Design: Plutarco
Location: Madrid
Photographs: Aurea Rodriguez

PHBN8
2021

APARTAMENT DESIGN AND DECORATION

The Project is a 110 m2 living space with concrete structure and it is located in the 5th floor with a big terrace with views.

 

We decided to make a big space with the living room and the kitchen area. The warm colors and the noble materials like wood, marbles or contrete are the protagonists of the space. Also, we decided to play with some focal points in black color to connect every space in the Project.

 

We use white microcement for the walking areas and the corridor’s doors are totally integrated with the walls.

 

The toilets with the marble sinks are the protagonists of these spaces. One of them in pink and beige tones and the other one in a intense dark blue.

Area: 110 m²
Client: Private
Design: Plutarco
Location: Madrid
Photographs: Aurea Rodriguez

SNRMN

SNRMN
2021

REHABILITATION

– 

Area : 2980 m²
Client: Private
Design: Plutarco
Location: San Roman de los Montes (Spain)
Renders: Plutarco

SNRMN
2021

REHABILITATION

– 

Area : 2980 m²
Client: Private
Design: Plutarco
Location: San Roman de los Montes (Spain)
Renders: Plutarco

CDDDC x IBERIA

CDDDC x IBERIA
2020

EXHIBITION DESIGN

To create a place that made us feel that we entered our subconscious we decided to use gauze curtains to divide the spaces, playing with transparencies and causing a dialogue between the different rooms and the viewer.

Formally, it is a game of geometric shapes that intercut and generate the three exhibition areas. The circle is the protagonist and is in charge of breaking the existing rigid grid that the pillars create. The light only comes form the Led in the perimeter of the shapes that bathes the gauze in warm light creating the intimate and concentration atmosphere that was needed.

Area: 300m²
Client: CDDDC x IBERIA
Design: Plutarco.
Location: Madrid
Photographs: Asier Rua

CDDDC x IBERIA
2020

EXHIBITION DESIGN

To create a place that made us feel that we entered our subconscious we decided to use gauze curtains to divide the spaces, playing with transparencies and causing a dialogue between the different rooms and the viewer.

Formally, it is a game of geometric shapes that intercut and generate the three exhibition areas. The circle is the protagonist and is in charge of breaking the existing rigid grid that the pillars create. The light only comes form the Led in the perimeter of the shapes that bathes the gauze in warm light creating the intimate and concentration atmosphere that was needed.

Area: 300m²
Client: CDDDC x IBERIA
Design: Plutarco.
Location: Madrid
Photographs: Asier Rua

GALI

GALI
2020

DESIGN AND PROTOTYPE OF MINI-KITCHEN

Gali is the outcome of an investigation about how food is consumed in single housing units. In response to compact lifestyles, this kitchen has everything you need to cook and invites the user to experiment while maintaining a domestic interior flexible to embrace new possibilities.

Design: Plutarco.
Production: Cubro
Photos: Asier Rua

GALI
2020

DESIGN AND PROTOTYPE OF MINI-KITCHEN

Gali is the outcome of an investigation about how food is consumed in single housing units. In response to compact lifestyles, this kitchen has everything you need to cook and invites the user to experiment while maintaining a domestic interior flexible to embrace new possibilities.

Design: Plutarco.
Production: Cubro
Photos: Asier Rua